Varför spannmålsfritt

Hundar och katter är inte naturligt byggda till att äta foder med spannmål. Hund- och kattdjur ute i naturen äter kött, ben och lite bär, rötter och växter. Spannmål gör det billigare och smidigare att producera djurmat, men det gör inget bra i våra djurs kroppar. De är byggda för att äta som deras förfäder gör ute i naturen, då mår de som bäst. Spannmål är mycket billigare att köpa in än kött, det kan lagras i åratal utan att bli dåligt och kan transporteras lätt och billigt utan kyl- eller frysbilar. Detta har gjort spannmål populärt i hundmat för de som gärna vill tjäna pengar. Det har dock även lett till att många sällskapsdjur lider under livsstilssjukdomar. 

Vi på spannmålsfritt.se har därför valt ut ett antal produkter som lever upp till våra hårda krav på kvalitet och framställning. Många foderföretag kallar sina produkter spannmålsfria men fyller i stället för spannmål ut med andra billiga ingredienser såsom stora mängder potatis, ärtor, betor m.m. En liten mängd nyttiga kolhydrater behövs, både för att kroppen ska må bra och för att binda ihop fodret. Men inte i så stora mängder som många av dagens foderprodukter har. Det gäller därför att inte bara leta efter produkter som är spannmålsfria, man måste även titta på hur stort innehållet av kött i produkten är. De produkter vi säljer på spannmålsfritt.se består därför alla av minst 70-80% kött vilket är mycket högt. Få andra produkter på marknaden kan matcha denna nivån. 

Alla produkter som säljs på spannmålsfritt.se är gjorda av råvaror av livsmedelkvalitet. Biprodukter hör enligt oss inte hemma i hund- eller kattmat även om man ofta hittar dom där. Det är mycket billigare att producera foder med biprodukter men vi vill inte kompromissa med våra djurs välmående. Alla produkter vi säljer är därför gjorda till 100% på råvaror med livsmedelkvalitet, det vill säga att de lika väl kunde ha sålts som mat till människor. Detta gör produkterna något dyrare än de som gjorts på biprodukter och med billig fyllnad av spannmål eller andra kolhydrater, men det är alla gånger värt det enligt oss, då det ger en helt annan hälsa hos våra fyrfotade vänner. Dessutom behövs ofta mindre av denna typ av foder än billigare foder av sämre kvalitet. 

Många hundar idag lider av klåda, hudproblem, övervikt samt andra livsstilssjukdomar som alla kan korrigeras med korrekt utfodring. Dessutom påverkas hundars blodsocker av för mycket kolhydrater vilket i sin tur påverkar deras personlighet. Om blodsockret i loppet av dagen går upp och ner får våra djur samma påverkan som vi människor får vid blodsockertoppar och dalar. Om du väljer några av våra produkter vet du, att vi noga har kollat allt innehåll och att alla produkter lever upp till våra stränga krav och därmed ger din hund eller katt de bästa förutsättningarna för att motverka nämnda problem. Du kan även alltid skriva till oss för råd och vägledning i din specifika situation. Vi har oerhört många produkter som är utmärkta för extra känsliga hundar och hundar med allergi både foder och tugg. Har du en hund med känslig mage eller hud/päls problem kan du alltid kontakta oss för råd och hjälp. Vi har många års professionell erfarenhet av utfodring av hund och katt och svarar hjärna på frågor.

Vi bryr oss om alla djur, inte bara hund och katt. Därför är det viktigt för oss att inget djur lider för att bli till djurfoder. Vi köper bara in produkter från företag som har en tydlig policy för hur deras produktionsdjur behandlas. Vi erbjuder foder gjort på insekter vilket minimerar klimatpåverkan i produktionen och även lidandet för produktionsdjuren. Men även de övriga produkter vi säljer är producerade enbart på kött från djur som fått beta fritt och levt fria lyckliga liv. Det finns inga burhöns eller uppfödd lax i de produkter du köper på spannmålsfritt.se. Allt våra foder och snacks är därför också antibiotika- och GMO-fria. 

Godis är härligt tycker många hundar och hundägare. Att tugga är ett naturligt beteende för hundar som stimulerar dem mentalt. Det är skönt med både tugg och aktivering hemma och belöning när man tränar eller är ute på promenad. Ofta lägger dock hundägare stor vikt vid att välja ett foder av hög kvalité, men köper sedan godis som är fulla av spannmål, färg och aromämnen. Det är synd tycker vi! På Spannmålsfritt.se har vi därför ett oerhört stort och brett sortiment av massor av godis, allt helt naturligt och utan tillsatser! Och alla de krav vi har på vårt foder, gällande biprodukter, produktionsdjur mm gäller också för vårt godis-sortiment! Det finns även många hundar med allergi som har svårt att hitta godis som de tål. Vi har samlat ihop mängder av spännande och naturligt godis med ovanliga proteinkällor för att motverka allergi och ge alternativ till de som redan är drabbade. 

Alla produkter vi säljer på spannmålsfritt.se är kontrollerade och godkända av veterinär. Många företag gör egna foder och påstår att detta kan bota det ena eller det andra utan att detta faktisk på något sätt är undersökt eller påvisat. Vi köper bara in produkter från företag som haft veterinärer med i skapandet av deras produkter och som kontinuerligt ser till att produkterna kollas av veterinär och lever upp till våra stränga krav.